Peki biz evlerimize aldığımız yumurtayı ne kadar tanıyoruz? Alırken nelere dikkat ediyoruz? Bizim için yumurtanın renginin beyaz veya sarı olması yeterli mi? Nereden aldığımıza dikkat ediyor muyuz? Yumurtaların son kullanma tarihleri var mı ve bunu nasıl anlarız? İşte tüm bu soruların cevabı ve daha fazlası aşağıda yer alıyor. Birlikte inceleyelim.
1) Yetiştirme Metodu Kodu: 0 organik, 1 serbest, 2 kümeste, 3 kafeste anlamına gelir.
2) Ülke Kodu
3) İl Trafik Kodu
4) Kümes Numarası: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl/İlçe Müdürlükleri tarafından kanatlı işletmelerinde bulunan her bir kümesteki sürülere verilen 1,2,3,… gibi sıra numarasıdır.
Yumurtlama Tarihi: Gün, ay, yıl olarak damga alanı Yumurtlamanın Son Tüketim Tarihi, yumurtlamadan itibaren 28 gündür.
Yetiştirme Metodu Kodu ile İşletme ve Kümes Numarasının okunaklı şekilde yumurta kabuğu üzerinde damgalanması zorunludur.
Sonuç olarak yumurtalarınızı alırken artık etiket okuyun. Fiyatına aldanıp taze olmayan ve sağlıksız yumurtalar tüketmeyin. Her şey sağlığınız için. Sağlıkla kalın.
Diyetisyenler için özel etkinlik
Romatoloji Sağlık Profesyonelleri Derneği Tanışma ve Bilgilendirme Webinarı Tarih: 5 Ağustos 2024 Saat: 20.00 -…
Değerli Meslektaşlarımız, 20-21 Eylül 2024 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilecek "Onkolojide Beslenmeye Güncel Bakış" konulu kursumuza…
Etkinlik linki : sporbeslenmevetakviyekongresi.com Eğitim Ücreti : Ücretsiz Kayıt Son Gün : 27 Mayıs 2024…
Merhaba Arkadaşlar, Kayseri Sivas Caddesinde yaklaşık 4 yıldır hizmet vermekte olan Diyetisyen Ofisimizi devir etmeyi…
Etkinlik tüm öğrencilerine açıktır. Etkinliğe katılım ücretsizdir, katılımcılara e-katılım sertifikası verilecektir İZTÜ’DE ÖĞRENCİ DİYETİSYENLER BULUŞUYOR!…