Beslenme ve diyetetik alanının evrensel değerler, ülke gerçekleri ve gereksinimleri doğrultusunda birey, aile ve toplum için sağlığı koruma, sürdürme, geliştirme aktivitelerini planlama ve yürütmeyi amaç edindiğini belirten Prof. Dr. Ersoy “Hedefimiz; öncelikle sağlığın korunması ve bozulması durumunda da; bireyin gereksinim duyduğu tıbbi beslenme tedavisi uygulama bilgisine sahip, yaşam boyu öğrenme ilkelerini benimsemiş, ulusal ve uluslararası tanınırlığa ve uygulama ve araştırma yapabilecek mesleki yeterliliğe ulaşmış, bu alanda çalışma ve araştırma yapacak uzman personel yetiştirmek” diyor.

BİRE BİR UYGULAYARAK ÖĞRENME

İnsan sağlığına odaklı olarak görev alacak beslenme ve diyetetik uzmanlarının ilk aşamada temel bilimler, sağlık ve sosyal bilimler konusunda eğitim aldıklarını belirten Prof. Dr. Gülgün Ersoy, ikinci aşamada da tıbbi beslenme tedavisi, toplu beslenme sistemleri, toplum beslenmesi ve özel durumlarda beslenme gibi alanlarda eğitim alarak uzmanlaştıklarının altını çiziyor. Uygulamalı eğitim konusunda Türkiye’nin öncü üniversitelerinden biri olan İstanbul Aydın Üniversitesi’nin sunduğu imkânlar doğrultusunda; sektör-üniversite işbirliği içinde yapılan işbaşı eğitimleri, yetişkin ve çocuk

hastanelerinde klinik ve kurum beslenme stajı ve toplum sağlığı stajı ile beslenme ve diyetetik öğrencilerinin mesleği uygulayarak öğrendiğini söylüyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin beslenme ve diyetetik alanında uzmanlaşmış öğretim üyelerinden eğitim alan öğrencilerin, bölüme ait Antropometri ve Beslenme İlkeleri Laboratuvarı haricinde ilgili dersler kapsamında üniversite bünyesindeki diğer laboratuvarları kullanma olanağına sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Ersoy, yine üniversitenin hastanesinin de öğrencilere zorunlu ve gönüllü staj yapma fırsatı verdiğinin altını çiziyor.

DİYETİSYENLER İÇİN İSTİHDAM KAPILARI

Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün MF-3 puan türü ile öğrenci aldığını kaydeden Prof. Dr. Gülgün Ersoy, bölüme yönelik ilginin her geçen gün arttığını belirtirken, “4 yıllık eğitimi başarı ile tamamlayan öğrenciler, “Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması” alarak “diyetisyen” unvanı ile kamu veya özel sektöre ait yataklı tedavi kurumları, toplu beslenme hizmetleri, rehabilitasyon merkezleri, spor merkezleri, kulüpler, sağlık projeleri yürüten sivil toplum kuruluşları, uluslararası kurum ve kuruluşlarda da eğitmen, danışman gibi bir çok alanda istihdam olanağı buluyor” diyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Erasmus anlaşması olduğu Portekiz, Yunanistan ve Macaristan’daki üniversitelerle öğrenci değişimi yapılmasının da öğrencilere bir dönem yurtdışında eğitim alma fırsatı yarattığını hatırlatan Prof. Dr. Gülgün Ersoy, önümüzdeki yıl 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ‘Beslenme ve Diyetetik’ alanında yüksek lisans programlarının açıldığı bilgisini de paylaştı.

Kaynak : 
admin gencdiyetisyenler

Recent Posts

Romatoloji Sağlık Profesyonelleri Derneği-Webinarı

Romatoloji Sağlık Profesyonelleri Derneği Tanışma ve Bilgilendirme Webinarı Tarih: 5 Ağustos 2024 Saat: 20.00 -…

2 ay ago

Onkolojide Beslenmeye Güncel Bakış Kursu

Değerli Meslektaşlarımız, 20-21 Eylül 2024 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilecek "Onkolojide Beslenmeye Güncel Bakış" konulu kursumuza…

3 ay ago

1. ULUSLARARASI SPOR, BESLENME VE TAKVİYE KONGRESİ

Etkinlik linki : sporbeslenmevetakviyekongresi.com Eğitim Ücreti : Ücretsiz Kayıt Son Gün : 27 Mayıs 2024…

4 ay ago

Devren Kiralık – Diyetisyen Ofisi

Merhaba Arkadaşlar, Kayseri Sivas Caddesinde yaklaşık 4 yıldır hizmet vermekte olan Diyetisyen Ofisimizi devir etmeyi…

4 ay ago

İZTÜ’ de Öğrenci Diyetisyenler Buluşuyor!

Etkinlik tüm öğrencilerine açıktır. Etkinliğe katılım ücretsizdir, katılımcılara e-katılım sertifikası verilecektir İZTÜ’DE ÖĞRENCİ DİYETİSYENLER BULUŞUYOR!…

4 ay ago

Doğuştan Metabolizma Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavi Kursu

Doğuştan Metabolizma Hastalıklarında Tıbbi Beslenme Tedavi Kursu Eğitim Online olarak verilecek olup, eğitimin içeriği aşağıda…

5 ay ago