İngiltere’deki Birmingham Üniversitesi’nden bilim adamlarının geliştirdiği jel, obeziteyle mücadeleye umut oldu.
Jeli, daha önce moleküler gastronomide kullanılan suda çözünebilen “sakızlar” oluşturuyor. Bunlar, mide özsuyuyla karşılaştığında katı hale geliyor ve uzun sürede ayrışıyor. Böylece su yosunu, nişasta ve turunçgiller kabuğundan yapılan, midede şişebilme özelliğine sahip jel, iştahı kesiyor ve kişinin daha kısa sürede tokluk hissine sahip olmasını sağlıyor.
Bir sonraki aşamada bilim adamları jelin yiyeceklere katılma yöntemi üzerinde çalışacak.
Araştırmaya imza atanlardan Jennifer Bradbeer, endüstriyel yiyeceklerin daha yumuşak hale gelmesinin fazla kiloya yol açtığını, bu yiyeceklerin kolay sindirilmesinin tokluk hissinin daha kısa sürmesine neden olduğunu vurguladı.
DAVET MEKTUBU Değerli Meslektaşlarımız, Sizleri, 14-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Konya Selçuk Üniversitesi ile Türk…
ÖSYM Başkanlığı, KPSS-2025/4 Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Sağlık Personeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınmasına…
Diyetisyen Ofisinze ait demirbaş listesi; Sorumlu Dyt. Odası; Çalışma masası , koltuğu Oturma grubu Kitaplık,…
Eğitimin Amacı Doğal beslenme ile gereksinimlerin karşılanamadığı ya da doğal beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda Enteral…
Merhaba Arkadaşlar, Diyetisyen Tahir Bey, Manisa ilinde KYK da görevlendirilmek üzere Diyetisyen arandığını bildirmiştir. Diyetisyen…