Öncelikle Kilo Vermeyi Başkaları İçin Değil Kendiniz İçin İsteyin Ve Sağlıklı Beslenmeyi Yaşam Felsefeniz Haline Getirin
Çevrenizdeki birçok insan eleştirisel yaklaşımlarda bulunabilir, sizi kilonuz konusunda yargılayabilirler.
Ancak bu konuda çevrenizdekilerden daha çok kendi iradeniz ile hareket etmeli ve kilo vermek istiyorsanız bunu öncelikle kendi sağlığınız için yapmalısınız. Aksi takdirde bir anda gaza gelip aldığınız zayıflama ilaçları, çevreden ya da İnternet’ten edindiğiniz kulaktan dolma bilgilerle vücudunuzun sizden istediği enerjinin çok altında düşük kalori içeriğine sahip şok diyetleri uygulamanız sadece size zarar verir ve belki ölümcül bile olabilir. Belki o ay için çok kilo vermiş olabilirsiniz ancak verdiğiniz kilo kadar da vücudunuza zarar verdiğinizi unutmayın.
Ayrıca vermiş olduğunuz o kiloların en ufak bir gevşeme ile daha fazla bir şekilde size geri dönüş yapacağını ve vücudunuzda yapmış olduğunuz tahribatlardan dolayı da o kiloları vermenin bir o kadarda zor olacağını da unutmayalım….
Bu yüzden kilo vermeyi eziyet haline getirmek yerine sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirin.
Böylece hem sağlıklı bir şekilde kilo vermiş hem de sağlıklı bir şekilde beslenme alışkanlığı edinmiş olacağınızdan bir daha o kiloları vücudunuza geri yüklemek zorunda kalmayacaksınız.
Sağlıklı Beslenme Hakkında Tavsiyeler
-
Öncelikle öğün atlamayarak öğünlerimizi düzenli tüketmeye özen gösterelim.
- Gün içerisinde 2-3 porsiyon meyve tüketimine özen gösterelim ve kabuğu soyulmadan yenebilecek meyveleri (elma, armut vb.) iyice yıkadığımızdan emin olduktan sonra kabuğuyla tüketmeye özen gösterelim.
- Haftada en az 2-3 kez haşlanmış bir şekilde yumurta tüketelim. Kolestrol tarzı bir rahatsızlığımız ya da başka herhangi bir sorunumuz yoksa her gün tüketmeye çalışalım.
- Basit karbonhidratlar yerine( reçel, bal, toz şeker) , kompleks karbonhidratları (meyve, sebze, tam tahıllı ürünler) tercih edelim. Mümkünse hayatımızdan şekeri çıkaralım.
- Alkol tüketmemeye özen gösterelim.
- Gün içerisinde özellikle yaz aylarında 2,5-3 litre su tüketelim.
- Diyetimizde süt, yoğurt, ayran, kefir tarzı süt grubu ürünlere yer verelim.
- Yemeklerimizi tabağımıza alırken susuz kısmını almaya çalışalım böylece yemeğin yağlı
kısmını tabağımıza çok almamış oluruz. - Beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tercih edelim.
- Gün içerisinde 2 porsiyon sebze tüketmeye çalışalım.
- Yemek tabaklarımızı küçük boy tercih ederek porsiyon kontrolünü sağlayalım.
Merve KÖSE
Sağlıklı Günler