Gribe karsi ayva ile beslenin

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ayvanın yararları hakkında bahsederken mide ve bağırsak sağlığına iyi geldiğini söyledi. Kandıralı, ayvanın çok güçlü antioksidanlar olan polifenolik bileşikler içerdiğini belirterek şöyle konuştu: “Bu bileşikler serbest radikallerle savaşıp, yaşlanma sürecini yavaşlatır. Aynı zamanda kardiyovasküler hastalıklara ve felç riskine karşı koruma sağlar. Peptik ülser için kullanılır, ayva balla karıştırılıp tüketildiğinde kolit, diyare, bağırsak enfeksiyonları ve kabızlık için idealdir.
Ayva gribe karşı birebir!
Çin’de özellikle ayva kabuğu ülser tedavisinde, ıslatılmış ve haşlanmış ayva tohumlarından oluşan jöle de göz problemlerini rahatlatmak, mukoza zarı iltihapları ve hatta boğaz ağrılarını tedavi etmek amacıyla kullanılmaktadır. Ayvanın bulantı ve kusmayı engellediğini, Sabah bulantılarını giderici bir meyve olduğunu anlatan diyetisyen Kandıralı, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
 “Japonların bir çalışmasında ayva kabuğundaki antiviral maddelerin Hepatit A, B ve C’ye neden olan organizmaların büyümesini engellediği saptanmıştır. Ayvadaki vitamin ve minerallerin karaciğer fonksiyonlarını uyardığı ve pankreas yetersizliği tedavisinde de yardımcı rol oynadığı iddia edilmektedir.”
Ayvanın bir meyve olarak soğuk ve gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu olduğunu anlatan Kandıralı, şunları söyledi:
“Ayva, antiviral (virüslere karşı) özelliklere sahiptir, antiseptik (mikropkıran)’dır. Soğuk algınlığı, grip ve diğer viral patojenlere karşı koruma sağlar. C vitamini, bakır, demir, potasyum ve magnezyum içeriği ile ayva bağışıklığı güçlendirir, inflamasyonu azaltır ve vücudu viral saldırılara karşı korur. Ayva aynı zamanda anemi, karaciğer hastalığı, kardiyovasküler hastalıklar, göz hastalığı, astım ve diğer solunum yolu hastalıkları ve antiallerjenik özellikleri ile sistitle mücadelede yardımcıdır.”
 
Ayva gribe karşı birebir!
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ayvadan reçel, jöle, sos, puding, şurup ve kek yapılabileceğini belirterek, “Pişirmeden önce ayva çekirdeklerini mutlaka çıkarın. Elma, kayısı ve benzer meyvelerde olduğu gibi çekirdekler amigdalin içerir, bu bileşik midede hidrojen siyanite dönüşür. Fazla miktarda alınması siyanit zehirlenmesine neden olur” diye konuştu.
Kaynak: pembenar
[vc_btn title=”Sitemizde Paylaşımda Bulunmak İçin BURAYI Tıklayınız” link=”url:%2Fsende-yaz%2F|title:sende-yaz|target:%20_blank”]
[vc_btn title=”Sitemizde Yazar Olmak İçin BURAYI Tıklayınız” link=”url:%2Fsende-yaz%2F|title:sende-yaz|target:%20_blank”]
Genç Diyetisyenler Ekibi

genc.diyetisyenler@gmail.com Beslenme ve Diyetetik Bölüm Portalı

Recent Posts

Romatoloji Sağlık Profesyonelleri Derneği-Webinarı

Romatoloji Sağlık Profesyonelleri Derneği Tanışma ve Bilgilendirme Webinarı Tarih: 5 Ağustos 2024 Saat: 20.00 -…

4 ay ago

Onkolojide Beslenmeye Güncel Bakış Kursu

Değerli Meslektaşlarımız, 20-21 Eylül 2024 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleştirilecek "Onkolojide Beslenmeye Güncel Bakış" konulu kursumuza…

6 ay ago

1. ULUSLARARASI SPOR, BESLENME VE TAKVİYE KONGRESİ

Etkinlik linki : sporbeslenmevetakviyekongresi.com Eğitim Ücreti : Ücretsiz Kayıt Son Gün : 27 Mayıs 2024…

6 ay ago

Devren Kiralık – Diyetisyen Ofisi

Merhaba Arkadaşlar, Kayseri Sivas Caddesinde yaklaşık 4 yıldır hizmet vermekte olan Diyetisyen Ofisimizi devir etmeyi…

7 ay ago

İZTÜ’ de Öğrenci Diyetisyenler Buluşuyor!

Etkinlik tüm öğrencilerine açıktır. Etkinliğe katılım ücretsizdir, katılımcılara e-katılım sertifikası verilecektir İZTÜ’DE ÖĞRENCİ DİYETİSYENLER BULUŞUYOR!…

7 ay ago